Permobil F5 Corpus VS – Du kanske vill stå upp för detta

Du kanske vill hålla ett tal. Eller krama om någon du tycker om.
Du kanske vill nå en kopp från hyllan eller ha en konversation öga mot öga. Stående bidrar på så många sätt till vår hälsa och välbefinnande.

Att stå upp är också det bästa sättet att undvika tryckskador, men det är mer än bara det. Du kommer med största säkerhet avlasta tryck från känsliga delar på din kropp, men också förhindra sekundära komplikationer så som smärta, spasticitet, cirkulationsproblem och andningssjukdomar.
Saken är att hemligheten ligger i att du måste kunna stå på rätt sätt, och det måste vara okomplicerat att göra det eftersom du måste stå flera gånger om dagen för att få maximal nytta.

Ju längre och oftare du står, desto större blir de positiva effekterna för din hälsa. För att förebygga tryckskador förskrivs kliniska riktlinjer gällande omfördelning av tryck eller avlastning av tryckområden 2-4 gånger per timme i minst 2 minuter.

Så det måste vara: Enkelt. Smidigt. Kontrollerat. Rörelsen hos stolen måste spegla de naturliga rörelserna hos din egen kropp. Du behöver en rullstol som passar din kropp perfekt. En rullstol som ger dig stöd på exakt rätt ställen, i alla faser av stående och när du går tillbaka till sittande läge. En rullstol med minnesfunktion som noggrant programmerats för att passa din kropps rörelser, så att stående känns helt naturligt.

Besök Permobil
Säljare Rullstol

Nyheter runt om Permobil av Reumatologi Blogg
Nyheter runt om Permobil av SMA Blogg

Källa: Permobil