Att håll ögonen på din B12-vitaminnivåer – B12-brist

B12 är ett viktigt vitamin för vår kropp. Och jag fick frågan, Liz har du tipsen om B12-brist.

B12 reglera ämnesomsättningen. De kobalaminer är den kemiska ryggraden i vår kropp och är särskilt B12 spelar för vårt nervsystemet, blodbildningen och avgiftning, liksom nedbrytningen av fettsyror en viktig roll. Det hjälper också att konvertera folsyra i kroppen.

B12-brist lida särskilt veganer, personer med en inflammatorisk sjukdom, såsom reumatoid artrit. människor tar de protonpumpshämmare (PPI) och histamin H2-receptorblockerare, kan därför få en B12-brist.

När Icke behandling B12-bist, kan leda leda till svåra neurologiska underskott, såsom muskelsvaghet, demens, nervskada, med gastrointestinala, trötthet. B12-brist kan leda till döden.

När du behöver en B12-läkemedel ska du veta det här.

 • Cyanokobalaminär en kostnadseffektiv form för B12 och en syntetiskt framställd. Men cyanid är kaliumcyanid och innehåller cyanidjonen. Darför kan huvudvärk förekommer också i många människor efter intag illamående. Vår kropp absorberar den bara minimalt. Det här är inte bra ❗️
 • Methylkobalaminär en naturligt förekommande form och kan därför tas upp direkt av kroppen. Uppmärksamhet:B12 tabletter, spray, pulver och sprutor är ljuskänslig
 • Hydroxokobalaminomvandlas först av kroppen iinnan det fortsätter. Dess kemiska processen är därför mycket stabil och våra kroppar kan mycket kan lagra det mycket bra i vår lever.
 • Adenosylkobalaminär en annan naturlig bioaktiv koenzym B12 form. Det är därför vettigt att du tar en B12 komplex av produkt som jag gör här. Se mina, jag köpte den på amazon.

Publicerat av

Liz

Until those day, was my kiss of death been stronger than those of the devil. I like to ride through hellfire with him ,when I come out victorious afterwards. I'm strong and proud rheumatoid arthritis warrior Följ mig, tack! Liz - Fotoblogg Spelblogg

2 reaktioner till “Att håll ögonen på din B12-vitaminnivåer – B12-brist”

 1. Was du über B12 Wissen solltest – B12 Mangel durch PPI oder Rheuma!

  Es regelt den Stoffwechsel. Das Cobalaminen ist das chemischen Grundgerüst in unserem Körper und ist insbesondere für unser Nervensystems, Blutbildung und Entgiftung sowie des Abbau von Fettsäuren zuständig.
  Außerdem spielt B12 eine wichtige Rolle das gespeicherte Folsäure in eine aktive Form zu überführen, damit es in unserem Körper überhaupt nutzbar ist.

  Unter B12 Mangel leiden insbesondere Veganer, Menschen mit einer entzündlichen Krankheit wie Rheuma. Menschen die Protonenpumpenhemmer und Histamin-H2-Rezeptorenblocker nehmen, können daher einen B12-Mangel bekommen.

  Bei Nichtbehandlung kann B12 zu Demenz führen, Neurologische Störungen wie Muskelschwäche, Nervenschädigung, Probleme mit Magen Darm , Ermüdung. B12 mangel kann zum Tode führen.

  Wenn du ein B12 Präparat benötigst, solltest du auf folgende Dinge achten.

  Cyanocobalamin ist eine kostengünstiges Forum von B12 und wird gerne von den Krankenkassen bezahlt. Allerdings ist Cyanide Blausäure sprich Zyankali, weshalb auch bei vielen Menschen nach einnahme Übelkeit, Kopfschmerzen auftreten können. Unser Körper nimmt davon nur minimal auf. Es ist besser gleich selbst zu Hand zu gehen und sich das B12 zu kaufen
  Methylcobalamin ist eine natürlich vorkommende Form und kann daher vom Körper direkt aufgenommen werden. Aufgepasst B12 Tabletten, Spray, Pulver und Spritzen sind lichtempfindlich.
  Hydroxocobalamin wird zuerst von unserem Körper umgewandelt, bevor es verwertbar ist. Seine chemischer Prozess ist daher sehr stabil und unser Körper kann es sehr gut speichern.
  Adenosylcobalamin ist ein weiterer natürlicher bioaktive Coenzym-B12 Form. Es gibt Präparate die in Deutschland angeboten werden, siehe meins. Sinnvoll ist es daher das Ihr ein 3 Kombi Produkt nimmt wie ich es hier tue. Das schöne, da ich meinen B12 lvl halten will aufgrund meiner (PPI), kann man die Kapsel teilen und das Pulver halb und halb machen. Dosierung also sehr gut.

Kommentarer inaktiverade.