Nyheter & Fakta om CIDP och PNP (polyneuropati)

Kronisk inflammatorisk demyeliniserande polyneuropati (chronic inflammatory demyelinating polyneuropathy, CIDP) är en inflammatorisk sjukdom i de delar av nervsystemet som finns utanför hjärnan och ryggmärgen (perifera nerver).
CIDP angriper de nervtrådar som kontrollerar muskelkraft, känsel och ibland också icke-viljestyrda funktioner, som hjärtrytm eller tarmrörelser.

Sjukdomen utvecklas som regel symmetriskt i flera nerver samtidigt och förlöper ofta i skov eller har ett mångårigt kroniskt, fortskridande förlopp.

Lancet
Progress in diagnosis and treatment of chronic inflammatory demyelinating polyradiculoneuropathy
Leitlinie überarbeitet zu ”Diagnostik bei Polyneuropathie (PNP)”

Publicerat av

Liz

Until those day, was my kiss of death been stronger than those of the devil. I like to ride through hellfire with him ,when I come out victorious afterwards. I'm strong and proud rheumatoid arthritis warrior Följ mig, tack! Liz - Fotoblogg Spelblogg

3 reaktioner till “Nyheter & Fakta om CIDP och PNP (polyneuropati)”

  1. Responsiveness of Neuropathy Symptom and Change (NSC) Score Components in Inotersen Treatment of Hereditary Transthyretin Amyloidosis Polyneuropathy by Dr. P. James B. Dyck, Mayo Clinic (Program #EPO2287)

    Read more

Kommentarer inaktiverade.