Nya symbolen för tillgänglighet skapar debatt

Från passiv > att vara aktiv och vad tycker du? I Sverige kommer en nya symbolen för tillgänglighet. Jag är för aktiv, som jag ha redan på bilen. Jag sitter själv i rullstolen och hittade passiv symbol redan lite föråldrad!

View this post on Instagram

ÄR DU DÖD? Nej, jag har en funktionsnedsättning. Sedan några år tillbaka jobbar jag som Grafisk formgivare för den ideella föreningen Funkibator. De flesta av oss som jobbar i föreningen har någon form av funktionsnedsättning. Den kan vara dold likväl som uppenbar och att man sitter i rullstol. Gemensamt för oss alla är att vi ser positivt på framtiden, vi vill åstadkomma förändringar i samhället och vara med och hjälpa människor till personlig utveckling oavsett utgångspunkt. Nu kommer vi till symbolen som på så många platser i vårt samhälle representerar alla former av funktionsnedsättning. Det kan vara en tillgänglig toalett, en parkeringsplats för den som har speciellt tillstånd, eller bara en skylt som ska hänvisa oss ut ur en lokal i en nödsituation. Håll med mig om att vår nuvarande standardsymbol ser mer ut som en livlös robot än en frisk, livskraftig människa full av energi oberoende av sin funktionsnedsättning. Till höger i bilden har jag med min insikt och kunskap försökt avspegla en mer rättvis och positiv symbol av verkligheten. Vill du vara med och stödja en utvecklingen mot en ny standardsymbol. Dela detta inlägg så når vi kanske hela vägen fram till våra politiker och beslutsfattare. #funkibator #funkibatordraken #NätverketSIP #adlarsfransen #tillgänglighet #funktionsnedsättning #funktionsvariation #wheelchair #accessibility #signs #symbols

A post shared by Funkisdraken (@funkibatordraken) on

Publicerat av

Liz

Until those day, was my kiss of death been stronger than those of the devil. I like to ride through hellfire with him ,when I come out victorious afterwards. I'm strong and proud rheumatoid arthritis warrior Följ mig, tack! Liz - Fotoblogg Spelblogg

2 reaktioner till “Nya symbolen för tillgänglighet skapar debatt”

Kommentarer inaktiverade.