Olika stadierna vid cP och RA

ett inlägg som är så populärt. Jag släppte den för många år sedan, nu kommer en uppdatering!

Först publicerad 1999, uppdaterad idag

Nivå I.
cP börjar (stadium I) kännetecknas av synovit eller inflammation i det synoviala membranet, vilket orsakar svullnad av de involverade lederna och smärtan under rörelsen. Under denna fas finns ett högcellsantal i synovialvätska när immunceller migrerar till inflammationsstället. Men i detta skede finns det vanligtvis ingen gemensam förstörelse som kan ses på röntgen, med undantag för svullnad av mjukvävnad och eventuellt en effusion via ultraljud

Nivå II.
Måttlig RA, fas II, har en spridning av inflammation i synovialvävnaden, ledhålan och över ledbrusk. Denna inflammation kommer gradvis leda till förstörelse av brosket, åtföljt av en smalning av leden. Smärta ökar, ledningen blir så långsamt stel. Morgonstyvhet ökar

Nivå III.
Svåra RA, stadium III, kännetecknas av bildandet av pannus i synoviumet. Förlusten av ledbrusk gör benet under brosket. Dessa förändringar är synliga på röntgen, tillsammans med erosioner runt kanterna av leden. Dessutom är de första gemensamma missbildningarna det som nu klart ses

Nivå IV.
Steg IV är också sista skedet av RA. Den inflammatoriska processen har sjunkit och bildandet av fibrös vävnad och / eller fusion av benet resulterar i uppsägning av ledfunktion. Joint är förstört, det har ingen funktion. Detta steg kan vara associerat med bildningen av subkutana noduler, kallas det reumatiska knutor

På nivå IV måste de respektive lederna ersättas för att leva rimligen nästan utan smärta.

Jag är i nivå IV: Mitt RA är fortfarande aktiv, lederna är förstörs. Påverkas är bland annat ryggrad, halskotpelaren och inre organ. Min reuma åt mig helt.

Vad är inflammatorisk polyartrit

Publisert av

Liz

Until those day, was my kiss of death been stronger than those of the devil. I like to ride through hellfire with him ,when I come out victorious afterwards. I'm strong and proud rheumatoid arthritis warrior Följ mig, tack! Liz - Fotoblogg Spelblogg