EMA bekräftar att Xeljanz ska användas med försiktighet

hos patienter med hög risk för blodproppar

Sammantaget visade data att risken för blodproppar i djupa vener och lungor var högre hos patienter som tog Xeljanz, framför allt de som tog 10 mg två gånger dagligen, och hos de som behandlades under en längre period. För mer information

Pressmeddelande EMA

Publicerad: 5 november 2019
Uppdaterad:19 november 2019

Publisert av

Liz

Until those day, was my kiss of death been stronger than those of the devil. I like to ride through hellfire with him ,when I come out victorious afterwards. I'm strong and proud rheumatoid arthritis warrior Följ mig, tack! Liz - Fotoblogg Spelblogg

Ein tanke om “EMA bekräftar att Xeljanz ska användas med försiktighet”

 1. Xeljanz (tofacitinib) kan öka risken för blodpropp i lungor eller vener

  EMA har släppt ut en ny uppdatering för Xeljanz (tofacitinib).

  Att patienter äldre än 65 år endast bör behandlas med Xeljanz när det inte finns alternativ behandling. Produktinformationen för Xeljanz kommer nu att uppdateras med nya varningar och rekommendationer. lakemedelsverket.se

  Maj 2019

  europeiska läkemedelsmyndigheten EMA fortsätter granskningen av Xeljanz (tofacitinib) med anledning av den risk för blodpropp i lunga och dödsfall som tidigare rapporterats. Xeljanz kan förskrivas till patienter med ulcerös kolit, ledgångsreumatism och psoriasisartrit. Patienter med hög risk för blodpropp ska inte påbörja behandling med Xeljanz 10 mg två gånger dagligen.

  UPDATE: Xeljanz® (Tofacitinib): Risiko für Lungenthromboembolie

Innlegget er stengt for innspel.