Søtpotetsuppe med Kokosmelk

Ingredienser

1 x Grønn løk
3 dl = 240 ml (500 ml)
700 g søtpotet
1 kokosmelk
Noe jodert salt
3 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
1 kilo malt kjøtt

Hvis du vil, kan du tilsette et kilo malt kjøtt eller kalkunkjøtt, laks

Vask purre og hakk den 
Søtpoteter er enkle å vaske, trenger ikke å skrelles hvis de er organiske. Bare hårets øyne skal fjernes og endene.
Skjær søtpotet i skiver

Surr purre og kjøttdeig i 2 olje

Når dette er gjort, legg søtpotetskivene i kasserollen, hell varmt vann over potetene.
La de småkoke over middels varme til søtpotetene er møre. Ta kjelen av komfyren og purre potetene. Sett gryten på komfyren igjen. Hell nå kokosmelken og rør mengden godt. Dekk til og la stå på middels varme i omtrent 10 minutter.

Dada så du har en god suppe

Zutaten für Süßkartoffelsuppe

1 x Lauchzwiebeln
3x Cup  240 ml (500 ml)
700 g Süßkartoffel 
1 Kokosmilch
Etwas Jodsalz
3 dl Hühnerbrühe oder Gemüsebrühe
1 Kilo Rinderhack oder Lachs, 
Lauch waschen und kleinschneiten
Süßkartoffeln seht gut waschen, müssen nicht geschält werden, wenn BIO. Nur die Augen der Haare sollten entfernt werden und die Enden. Süßkartoffel in Scheiben schneiden. Lauch und Rinderhack andünsten in 2 EL ÖL
Wenn dies fertig ist, legt die Süßkartoffeln scheiben in den Topf, übergießt die Kartoffeln mit warmen Wasser. Lasst sie bei mittlere Hitze köcheln bis die Süßkartoffeln weich sind. Nimm den Topf vom Herd und püriert die Kartoffeln. Stellt den Topf wieder zurück auf den Herd. Schüttet nun die Kokosnussmilch dazu und rührt die Menge gut durch. Zugedeckt bei mittlerer Hitze ca. 10 Minuten ziehen lassen.

6 Comments